Datum

12 december 2020

Accommodatie

Onbekend

Ons 1ste elftal A start sterk aan de competitie. Het speelde 1-1 gelijk op eigen veld tegen titelfavoriet Mariekerke.

Zaterdagavond stond er meteen een topper op het programma in 2de provinciale. Veel volk wou deze topper blijkbaar niet missen en dit zorgde voor een sfeervolle voetbalavond op het sportlandschap van VC Mortsel OG!

De wedstrijd kon niet beter starten voor VC Mortsel, na 1 minuut was het eerste doelpunt van de competitie een feit. Nieuwkomer Wesley Snoeys was de maker van dit doelpunt. Hij liep perfect in aan de 2de paal op een vrije trap van Samir Amajoud.

Het spel ging nadien goed op en neer met mooi voetbal en veel inzet langs beide kanten. VC Mortsel kwam na een kwartier ei zo na op een 2-0 voorsprong, maar het schot van Amajoud spatte uiteen op de deklat.

In de 32ste minuut een kleine op onoplettenheid achteraan en hiervan profiteerde Sallaets van en zo kwam Mariekerke op gelijke hoogte. 1-1 was tevens de ruststand.

De 2de helft nam Mariekerke-Branst de bovenhand en was het Mortsel dat er voetballend minder kon uitkomen dan in de eerste 45 minuten. Maar toonde zeer veel grinta en kon stand houden. Mariekerke kwam nog dicht bij de winning treffer via El Jattari, maar het bleef 1-1.

Iedereen tevreden en de grote winnaar was misschien wel het tarlijk opgekomen publiek.

Een wedstrijd waar onze jongens vertrouwen moeten uit putten, want volgende week zondag (aftrap 15:00uur) de moeilijke verplaatsing naar Hoboken.